Akkumulátor karbantartása

autó bikázás, autó indítás

Az gondozásmentes akkumulátor karbantartása

A legtöbb manapság forgalmazott akku már gondozásmentes, azaz nem kell figyelni az akkumulátorsav szintjét, nem kell desztillált vízzel újratölteni az akkumulátorokat. Viszont mindezek ellenére nagyon fontos a megfelelő használat és odafigyelés, mert a gondozásmentes akkumulátor egy kicsit igenis igényli a törődést. Tippek, trükkök, melyekkel csak jót tehetünk neki:

– Minden héten legalább 1-2 alkalommal indítsuk be az autót
– Ha lehet, ne csak ultra rövid távokra használjuk az akkut
– Ne hagyjuk az akkumulátort lemerülni
– Ne hagyjuk rajta a lámpát
– Álló motornál ne használjuk hosszan a rádíót, ne hagyjuk rajta hosszan  a világítást.

Az egyik legfontosabbat azonban szeretnénk kiemelni: azt, hogy a gépjárműbe a megfelelő akkumulátor kerüljön! Egyszerűen hangzik, de valóban fontos. Szerencsére ebben segítségére lehet az Akku Keresőnk, vagy Akkumulátor Szakembereink egyike, ha felhívja Ügyfélszolgálatunkat.

Akkumulátorsav és ólom, mint veszélyes hulladék

Nagyon fontos tudni, hogy az akkumulátor életciklusának a végén veszélyes hulladékká válik, és ezt nagyon szigorúan kell venni. Az akkumulátort nem szabad kidobni, nem szabad kukába tenni (azokba a helyzetekbe meg bele se merünk gondolni, amikor valaki csak úgy otthagyja az út szélén). Az sem szerencsés, ha a kicserélt akkumulátor huzamosabb ideig áll a garázsban.

Az ilyen akkumulátorokat egy kijelölt, és külön ezzel foglalkozó gyűjtőponton kell leadni.

Az Akkumentőnél nagyon odafigyelünk erre, és gondoskodunk arról, hogy minden általunk elszállított akkumulátor újrahasznosításra kerüljön, és ne ártson a környezetnek, hanem épp ellenkezőleg, valami új és hasznos lehessen belőle.

A többi rovatunk, illetve cikkünk is érdekelné? Az alább található linkek segítségével könnyedén megtalálhatja őket: