Akkumulátor beszerelése

akkumulátor beszerelése

Akkumulátor beszerelése

Bízza szakemberre!

Az akkumulátor beszerelés és kiszerelés, vagyis az akkumulátor csere már több mint 10 éve az Akkumentő fő szakterülete, és nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy a folyamat sokkal bonyolultabb, mint aminek sokan gondolják. Ezért amennyiben lehetősége van rá, bízza ránk a szerelést, mi márkaszerviz minőségben megoldjuk. Ha tovább olvas, minden kérdésére választ kaphat, többek között arra is, hogy mi az az akkumulátor saru.

Megfelelő akku méret és akkumulátor saru

Első feladat a magfelelő akkumulátor kiválasztása. Javasoljuk, használja az Akkumentő Akku Keresőjét. Az akkumulátornak hosszúságában, magasságában és szélességében passzolnia kell az autóba, továbbá az alsó lefogatásnak, peremnek is a megfelelő kialakításúnak kell lennie. E mellet nagyon fontos az amperóra szám és a hidegindító áram. Erről bővebben ITT olvashat. Ügyelni kell továbbá az akkumulátor sarujára is. A megfelelő saru vastagságra (normál, vékony vagy Ford lapos sarú) és pozícióra (jobb vagy bal pozitív). Annak érdekében, hogy meg tudjuk különböztetni a jobb és a bal pozitív akkumulátorokat, az akkut az első címke felől kell nézni. Az nem számít, hogy maga az akku hogy van a kocsiban, mert ha a címke felől szemből nézve a jobb oldali a pozitív, akkor jobb pozitív-os az akku.

Áram alatt szerelés, akkumulátor csere

A legtöbb modern autóban nagyon sok elektronika található, és ezek közül a legfontosabb a fedélzeti komputer.  Annak érdekében, hogy a komputer ne maradjon áram nélkül, szakszerűen áram alatt kell kicserélni ezekben az autókban az akkumulátort. Az Akkumentő szakemberei áram alatt szerelnek.

Megfelelő szerszámok, akkumulátor beszerelés

A megfelelő szerszámok elengedhetetlenek a modern autókban az akku cseréhez. Egyik alap szerszám a “T” kulcs, de minden autómárkának megvan a megfelelő szerszám készlete és ezzel érkeznek ki az Akkumentő Szerelői.

Hulladék akku elszállítása

A hulladék akku veszélyes hulladék, és így soha nem szabad az út mellett hagyni, vagy kukába dobni. Mivel számunkra nagyon fontos a környezet védelme, minden általunk cserélt használt akkumulátor újrahasznosításra kerül környezetvédelmi partnercégünknél.