Akkumulátor csere

Akkusegély, vagy akkumulátor csere

A leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk az Akkusegély szolgáltatás, vagy más néven az akkumulátor csere. Akkor van rá szükség, amikor nem indul az autó. Ilyenkor az akku legtöbbször több éves, és már nem tudja beindítani a gépjárművet. Ez lehet egy hosszú folyamat eredménye, mely során egyre nehezebben indul az autó, de történhet akár egyik napról a másikra is. Ennek esélyét különösen növelik olyan környezeti szélsőséges helyzetek, mint például a hőmérséklet hirtelen csökkenése éjszaka.

Maga az akku cseréje általában nem vesz igénybe több, mint 25 percet. Speciális esetekben (ezeket hívjuk nehéz akku cserének, vagy nehéz akkumulátor szerelésnek) ez lehet 1, vagy több óra is. Vannak olyan autótípusok, ahol az akku nem a megszokott helyen helyezkedik el, ilyenkor profi kollégáink pontosan tudják, hogy hol keressék az akkumulátort és a helyszínen kicserélik. Erre jó példa lehet egy Porsche Cayenne, vagy számos amerikai gyártású gépjármű, melyekből első körben ki kell szerelni az autó egyik kerekét, hogy hozzáférhető legyen az akkumulátor.

Akkumulátor csere megrendelése

Akkusegély szolgáltatásunkat online, vagy telefonos megrendeléssel tudjuk rögzíteni. Azért jobb az online rendelés, mert közvetlenül abban a rendszerben történik a megrendelés, amit a telefonos ügyfélszolgálatos is használ. Így az adatok megadásánál biztosan nem lehet félreértés. Annak érdekében, hogy minél többen tudják maguknak leadni a rendelésüket, 5% online rendelési kedvezményt biztosítunk.

Akkusegély menete

Miután leadta a rendelését, profi szerelőnk legtöbbször kevesebb, mint 50 perc alatt kiérkezik a helyszínre. Télen, amikor nagyobb valószínűséggel romlik el több gépjárműnek egyszerre az akkumulátora, nehezebben tartható az 50 perc. Ilyenkor érdemes azonnal online rendelni, mert nagyon gyorsan elfogynak az időpontok. Kiérkezés után az első tennivaló, hogy műszeresen bevizsgáljuk az akkumulátort. Megnézzük szükséges-e a csere, vagy rendkívüli indítással meg tudjuk-e oldani a problémát. Ha akkusegély szolgáltatásunknál úgy látjuk, hogy csak az  akkucsere a megoldás, akkor erre szakszerűen sort kerítünk. A hulladék akkut, ami veszélyes hulladéknak minősül, elszállítjuk. Maga az akkumulátor csereét képzett szakembereink jól nyomon követhető munkarendben végzik. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjuk róla, hogy minden biztonságosan és jól zajlik, érdemes elolvasni néhány ide kapcsolódó cikket, példuál, hogy hogyan kell akkumulátort cserélni.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor nem indokolt a teljes csere. Ilyenkor segíthet a rendkívüli indítás, másnéven a bikázás. Erről a szolgáltatásunkról itt olvashat bővebben!

Akkusegély díja

Kiszállási díjunk 14 500 Ft, amely tartalmazza a kiszállást, a munkadíjat és az ÁFA-t is. Amennyiben szakmailag indokolt az akku csere, ehhez a díjhoz hozzáadódik a beszerelt akkumulátor ára. Utóbbi kizárólag abban az esetben szükséges kifizetni, amennyiben a csere megtörtént. Akkusegély szogáltatásunk kifizetése a helyszínen, készpénzben történik.

Amennyiben nem áll azonnal rendelkezésre készpénz, a sikeres akkucsere után, ha erre van igény, közösen egy közeli bankautomatánál elintézzük a fizetést. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.