Karbantartás és diagnosztika

Akkumulátor diagnosztika

Akkumulátor Karbantartás és Diagnosztika

Amikor nem indul el egy autó sokszor felmerül a kérdés, hogy új akkura van-e szükség. Ez az egyik fő témája a az Akkumulátor Karbantartás és Diagnosztika rovatunk. A másik fő téma, hogy az akkumulátorok minősége nagyban meghatározza, hogy mekkora lehet az élettartamuk, de ennél talán még fontosabb, hogy miként használják az akkumulátort. Egyáltalán nem kell bonyolult dolgokra gondolni, de van néhány aranyszabály, melynek ismerete segíthet kihozni a maximumot az Ön akkumulátorából. Kérjük, ha ideje engedi, olvassa el ezeket a tanácsokat. Ajánljuk figyelmébe többi rovatunkat is, melyeket itt is megtalálhat: A rovatok sokszínűségével és folyamatosan frissített tartalmával az a végső célunk, hogy ön a lehető legnaprakészebb információkkal és tudásanyaggal rendelkezzen az akkumulátor cserék érdekes világával kapcsolatban. Professzionális stábunk gondoskodik róla, hogy mindig találjon valami újat. Kellemes böngészést!  

Top 5 ok, amiért nem indul az autó

Felmerül a kérdés, hogy valóban az akku-e a hibás, ha nem indul el egy autó. Összeszedtük az 5 fő okot, és bár az akku hiba vezeti a listát, de több oka lehet ennek a problémának.
akkumulátorsav

A gondozásmentes akkumulátor karbantartása

A legtöbb manapság forgalmazott akku már gondozásmentes, azaz nem kell figyelni az akkumulátorsav szintjét, nem kell desztillált vízzel újratölteni az akkumulátorokat. Viszont mindezek ellenére nagyon fontos a megfelelő használat és odafigyelés, mert a gondozásmentes akkumulátor egy kicsit igenis igényli a törődést. Tippek, trükkök, melyekkel csak jót tehetünk neki: – Minden héten legalább 1-2 alkalommal indítsuk be az autót – Ha lehet, ne csak ultra rövid távokra használjuk az akkut – Ne hagyjuk az akkumulátort lemerülni – Ne hagyjuk rajta a lámpát – Álló motornál ne használjuk hosszan a rádíót, ne hagyjuk rajta hosszan  a világítást. Az egyik legfontosabbat azonban szeretnénk kiemelni: azt, hogy a gépjárműbe a megfelelő akkumulátor kerüljön! Egyszerűen hangzik, de valóban fontos, hiszen a veszélyes anyagok, mint az akkumulátorsav komoly károkat is okzhatnak, ha nem megfelelően vannak kezelve. Szerencsére ebben segítségére lehet az Akku Keresőnk, vagy Akkumulátor Szakembereink egyike, ha felhívja Ügyfélszolgálatunkat.

Akkumulátorsav és ólom, mint veszélyes hulladék

Nagyon fontos tudni, hogy az akkumulátor életciklusának a végén veszélyes hulladékká válik, és ezt nagyon szigorúan kell venni. Az akkumulátort nem szabad kidobni, nem szabad kukába tenni (azokba a helyzetekbe meg bele se merünk gondolni, amikor valaki csak úgy otthagyja az út szélén). Az sem szerencsés, ha a kicserélt akkumulátor huzamosabb ideig áll a garázsban, hiszen az akkumulátorsav komoly károkat okozhat. Az ilyen akkumulátorokat egy kijelölt, és külön ezzel foglalkozó gyűjtőponton kell leadni. Az Akkumentőnél nagyon odafigyelünk erre, és gondoskodunk arról, hogy minden általunk elszállított akkumulátor újrahasznosításra kerüljön, és ne ártson a környezetnek, hanem épp ellenkezőleg, valami új és hasznos lehessen belőle. Az Akkumentő csapata már több mint tíz éve nyújt akkusegély szolgáltatást. Szakembereink magasan képzettek az adott műszaki területen, jól ismerik az akkuk veszélyeit, mint az akkumulátorsav, vagy a feszültség alatti javítás kezelését. A többi rovatunk, illetve cikkünk is érdekelné? Az alább található linkek segítségével könnyedén megtalálhatja őket: