Akkumulátor tudástár

Hasznos információk röviden – akkumulátor wiki

Az akkumulátor tudástár a legkiterjedtebb magyar nyelvű akkumulátorokkal kapcsolatos cikkek gyűjteménye, más néven akkumulátor wiki. Célja nem általános és elméleti információk összegyűjtése, hanem nagyon konkrét és hasznos tanácsok átadása, amik segítenek a legjobb akkumulátor kiválasztásában, annak karbantartásában és élettartama alatt felmerülő kérdések megválaszolásában.

Témák


Hasznos információk

Hasznos Információk rovatunk segít megérteni az akkumulátorok világát. Folyamatosan bővülő rovatunk általános témákat részletez az akkukkal kapcsolatban, mint az akkumulátorok technológiái, fajtáji és fontosabb kapcsolóro fogalmai.
autó bikázás, autó indítás

Mennyi egy akkumulátor várható élettartama?

Az autó akkumulátor élettartam alapja: az akku technológiája

Nagyon lényeges, hogy milyen akkuról beszélünk. Autó akkumulátor élettartam szempontjából egészen mást várhatunk egy jó ár-értékarányú, de mégis olcsó kategóriás magyar gyártmányú akkumulátortól…

autó bikázás, autó indítás

Akku szó helyes írásmódja: akumlator, akumulátor, vagy aku?

Biztos benne, hogy jól írta le?

Akármennyire is tanult az ember, könnyen meglehet, hogy a legegyszerűbb szavak helyesírásával is meggyűlik a baja. Ráadásul jelen esetben nehéz szóval állunk szemben! Természetesen az is benne van a pakliban, hogy félregépelésről van szó. Így kerülhetnek be a keresőmezőbe az olyan szavak, mint az akumlator, aku, akumulátor, vagy akkumlátor….


Karbantartás és diagnosztika

El nem induló autók esetében sokszor felmerül a kérdés, hogy új akkura van-e szükség. Főként erre a kérdésre segít választ találni Akkumulátor Diagnosztika és Karbantartás rovatunk.
autó bikázás, autó indítás

Az gondozásmentes akkumulátor karbantartása

A legtöbb manapság forgalmazott akku már gondozásmentes, azaz nem kell figyelni az akkumulátorsav szintjét, nem kell desztillált vízzel újratölteni az akkumulátorokat. Viszont mindezek ellenére nagyon fontos …

autó akkumulátor töltő ár, gondozásmentes akkumulátor töltése, autó akkumulátor töltés

Lemerült akkumulátor feltöltése

Autó akkumulátor töltés

Az akkutöltést elsősorban a generátor végzi, természetesen van, amikor ennek ellenére is lemerül. Ilyenkor a legjobb megoldás a bikázás, ami után legalább 20 percet kell menni, hogy a generátor feltölthesse az akkut. Ha indítási szolgáltatásunkra van szüksége, hívja Ügyfélszolgálatunkat, vagy használja az Akku Keresőt. Érdemes viszont tudni, hogy bikázni nem minden esetben javasolt….


Akku szerelés

Sokszor felmerül, hogy miként kell helyesen bebikázni egy autót, illetve hogyan lehet szakszerűen áram alatt kiszerelni egy modern gépjármű akkumulátorát. Ezekről a témákról szól a Szerelés rovatunk.
autó bikázás, autó indítás

Gépjármű bebikázása

Mi is az a rendkívüli autó indítás, vagy más néven autó bikázás?

A rendkívüli autó indítás, vagy autó bikázás lényege, hogy nem a gépjárműbe szerelt akkumulátorról indul be az autó, hanem egy külső áramforrásról….

autó bikázás, autó indítás

Akkumulátor beszerelése

Bízza szakemberre!

Az akkumulátor beszerelés és kiszerelés, vagyis az akkumulátor csere már több mint 10 éve az Akkumentő fő szakterülete, és nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy a folyamat sokkal bonyolultabb, mint aminek sokan gondolják. Ezért amennyiben lehetősége van rá, bízza ránk a szerelést, mi márkaszerviz minőségben megoldjuk….


Vásárlási tanácsok

Ritkán vásárolunk akkumulátort, és ezért nem egyértelmű, hogy hogyan lehet okos döntést hozni egy ilyen nagy értékű és remélhetőleg hosszú távra szóló vásárlás esetén. Milyen márkák vannak a piacon, és mi miért választottuk 30 éves szakértelemmel a honlapunkon szereplő akkumulátor gyártók termékeit?
baren akkumulátor

Akku márkák: Baren Polar Plus

Baren Akkumulátor Gyár

A Baren akkumulátort egy 1939-ben alapított osztrák cég állítja elő, mely mind a mai napig Európa egyik legjobb minőségű akkumulátorgyárát tudhatja magáénak. A nagy vízválasztó akkor történt, amikor felvásárolták a Fiamm nevű, energia technológiával foglalkozó céget: ekkor váltottak véglegesen ultra modern technológiára….

top akku, olcsó akkumulátor, jász akku

Akku márkák: Top Akku

Top Akku – dobogós márka Magyarországról

A Top Akku olcsó akkumulátor, és az egyik legjobb minőségű akkumulátor, ami Magyarországon készül. Folyamatos termékfrissítés és modern technológia jellemzi.  Az akkumulátoraik gondozásmentesek (az ilyen akkumulátorok nem igényelnek gondozást, de élettartamuk növelhető, ha a savszintet évente ellenőrizzük és desztillált vízzel pótoljuk)…

akkusegély, akkumulátor csere, autó akkumulátor, 12v akkumulátor, 55ah akkumulátor, akkumulátor 55ah, akkumulátor 100ah, 100ah akkumulátor

Tipikus Akkumulátor Méretek

Feszültség

A Volt (például 12v akkumulátor) a feszültség mértékegysége az akkumulátoroknál. Rövidítése a “v”. Szinte az összes gépjárműbe szánt akkumulátor 12 voltos. Ezért általában az szerepel az akkukon, hogy 12v akkumulátor. Régebben még gyártottak 6 voltos akkumulátort, Trabantokba, de mára a legtöbb gyártó leállt ennek gyártásával….