Akku szó helyes írásmódja: akumlator, akumulátor, vagy aku?

autó bikázás, autó indítás; akumlator

Akku szó helyes írásmódja: akumlator, akumulátor, vagy aku?

Biztos benne, hogy jól írta le?

Akármennyire is tanult az ember, könnyen meglehet, hogy a legegyszerűbb szavak helyesírásával is meggyűlik a baja. Ráadásul jelen esetben nehéz szóval állunk szemben! Természetesen az is benne van a pakliban, hogy félregépelésről van szó. Így kerülhetnek be a keresőmezőbe az olyan szavak, mint az akumlator, aku, akumulátor, vagy akkumlátor.

A helyes írásmód az akkumulátor, rövidítve pedig akku, de nagyon sokan kihagyják az egyik “k” betűt, hiszen élőbeszédben kiejtve az emberek többsége nem hangsúlyozza ki, hogy kettő “k” van egymás mellett. Duplán nehéz a szó, mert vannak olyanok is, akik az “u” betüt hagyják le, ebből a galibából pedig az akumlator szó születik meg.

Konklúzió

Nagyon fontos azonban többször is ellenőrizni, hogy helyesen írtuk-e le az általunk keresett szavakat, hiszen a mai keresőmotorok legtöbbször nem tudnak mit kezdeni a helyesírási hibákkal. (Például az akumlator helyes-e?) Ennek az a hátulütője, hogy az ember nem találja meg, amit keres. Szerencsére az ilyen kellemetlen helyzetekre alkottuk meg ezt az oldalt, mely biztos, hogy megnyugvást fog jelenti a számára.

Amennyiben akkumulátor (és nem akumlator!) problémája merült fel, ajánljuk figyelmébe az Akkumulátor Keresőnket, mellyel könnyedén megtalálhatja a gépjárművének megfelelő akkut. A Keresőt megtalálhatja ITT. 

És még egyszer (habár tudjuk, nem helyesírással kapcsolatos blog vagyunk), csak a biztonság kedvéért:

Kerüljük az akumlator, aku, akumulátor, vagy akkumlátor szavakat. A helyes az akkumulátor!

Amennyiben hasonló információk érdeklik, nem csak az akumlator helyssége keltette fel az érdeklődését, úgy ajánljuk figyelmébe EZT az oldalt, ahol egy kereső segítségével gyorsan kiderítheti egy adott szóról, hogy helyesen, vagy helytelenül írta-e le. Kellemes böngészést! 🙂

Már még is van, hogy milyen akkura volna szüksége? Ezen a linken keresztül néhány egyszerű kattintással meg is rendelheti szolgáltatásunkat! Szolgáltatásunkat a gyors és hatékony segítség jellemzi. Hívás után a legtöbb esetben fél órán, maximum 50 percen belül kiérünk a helyszínre, és gyorsan megoldjuk a problémát.