Rendkívüli indítás

Milyen esetekben indokolt a rendkívüli indítás, autó indítás vagy más néven az autó bikázás?

Sokan bíznak abban, hogy egy rendkívüli indítás megrendelésével meg lehet úszni az akkumulátor cserét. Ez bizonyos esetekben igaz is, és ilyenkor a gépjármű bikázás tényleg megoldja a problémát, de ezek speciális esetek. Az autó indítás a következő esetekben fog igazi megoldást jelenteni: ha…

  • …az akku nem öregebb 1, maximum 2 évnél
  • …ez az első alkalom, hogy nem indult az autó
  • …tudjuk, hogy miért nem indul az autó (például éjszakára égve hagyott lámpa)
  • …az autó elindult az előző néhány napban.

Ezeknek egyszerre kell teljesülniük, mert ha egy, vagy akár több feltétel nem teljesül, majdnem biztos, hogy az akkumulátor sérült, és nem fog tudni hosszútávon üzemelni.

Mikor érdemes kicserélni az akkut?

Utazás, vagy betegség miatt nem használt autóknál a bikázás sokszor nem megoldás. Ez azért van, mert ilyenkor mélykisülés történik az akkuban. Egy bizonyos feszültség alatt (9,6 volt) leállnak a kémiai reakciók az akkumulátorban, és az indító teljesítmény már kevés az autó beindításához. Ez az egyik legtipikusabb esete az akkumulátorok meghibásodásának.

Miért nem ajánljuk a bikázást a fenti eseteken kívül?

Tapasztalatunk az, hogy a bikázások után másnap, vagy sokszor még aznap visszahívnak minket egy akku cserére.

Bikázás menete

A megrendelés után szerelőink gyorsan kiérnek a helyszínre. Először megvizsgálják az akkumulátort, majd egy speciális külső indító berendezés segítségével beindítják az akkumulátort. Végül pedig megmérik a gépjármű töltését és ellenőrzik, hogy képes lesz-e visszatölteni az akkumulátort. Szerelőink képzett szakemberek, akik nagy rutinnal viszik végig a bikázás lépéseit, jó ha erről mi magunk is jólértesültek vagyunk és elolvasunk néhány idevágó cikket.

Bikázás díja

Rendkívüli indítás szolgáltatásunk díja 14 500 Ft, ami az indításon túl tartalmazza az akkumulátor vizsgálatát. Erre azért van szűkség, mert így lehet megállapítani, hogy a bikázás elegendő lehet-e vagy szakmailag indokolt az akku csere. Egyúttal minden bikázás esetén megvizsgáljuk a gépjármű töltését, mivel sok esetben a gyenge töltés eredményezi az akkumulátor lemerülését. Természetesen a díj tartalmazza az összes költséget, beleértve a kiszállást, munkadíjat és az ÁFA-t.

Bikázás utáni teendők

Járassa folyamatosan a motort legalább 20-30 percig, ilyenkor az autó automatikusan feltölti az akkumulátort, tapasztalataink szerint erre a legjobb módszer, ha megyünk a kocsival. Ha jó volt az akkumulátor, csak lemerült, és az akku nem károsodott, akkor a probléma ezzel megoldódott.

Szeretne többet megtudni az akkumulátorokról?

Ajánljuk figyelmébe az alábbi oldalunkat, melyen sok hasznos információval gazdagodhat.

További autó akkumulátor információk