Mennyi várhatóan egy akkumulátor élettartam?

akkumulátor élettartam

Mennyi egy akkumulátor várható élettartama?

Az autó akkumulátor élettartam alapja: az akku technológiája

Nagyon lényeges, hogy milyen akkuról beszélünk. Autó akkumulátor élettartam szempontjából egészen mást várhatunk egy jó ár-értékarányú, de mégis olcsó kategóriás magyar gyártmányú akkumulátortól, mint egy csúcskategóriás, a legmodernebb technológiával gyártott és felszerelt Baren akkutól. Míg az előbbinél a várható autó akkumulátor élettartam 2-3 év közé tehető, addig egy Baren akkunál ez elérheti  az 5-6 évet is. Nagyon nem mindegy tehát, hogy milyen akkumulátort veszünk, hogy gondozzuk azt, érdemes ehhez néhány a témával foglalkozó cikket is elolvasni.

Akku frissesség

Fontos továbbá, hogy mennyire “friss” az akkumulátor. Ezért érdemes az akkut szakértőktől vásárolni. Véleményünk szerint az akkumulátor tipikusan nem olyan értékcikk, amit érdemes egy nagyáruházban, akciósan megvenni.  Nem csak az a probléma, hogy az ember nem kap szakértő segítséget a választásban, vagy magára marad a beszerelésben, hanem az, hogy nincs az akku szakértő kezekben a tárolás alatt, és sokszor az akciós akkuk azért vannak jó áron, mert túltárolták őket és így jelentősen rövidül a várható akkumulátor élettartam.

Autó akkumulátor élettartam, folyamatos használat, és átlagosan megtett út

Nagyon fontos az akkuval folyamatosan járni, az akku furcsa módon nem rosszabb, hanem jobb lesz a használattól, így nőhet az akkumulátor élettartam. Érdemes ezért minden héten többször menni vele, lehetőleg hosszabb távokra is, mert ez nagyban megnöveli az élettartamát.

Garázsban tartás előnye

Köztudott, hogy a garázsban tartott autó kevésbé van kitéve a környezet viszontagságainak, és így kevesebb probléma lesz vele, az akkumulátor élettartam megnő. Ez igaz az akkura is, hiszen az akku ellensége a nagy hideg, vagy nagy meleg, a garázs pedig mindkettővel szemben védi az autót és ezáltal az akkut is.

Akkusegély szolgáltatásunkat online, vagy telefonos megrendeléssel tudjuk rögzíteni. Annak érdekében, hogy minél többen tudják maguknak leadni a rendelésüket, 5% online rendelési kedvezményt biztosítunk.

Szeretne többet megtudni az akkumulátor élettartam-hoz hasonló témákról és beleolvasni többi rovatunkba/cikkünkbe is? Az alábbi linkeken megteheti: